Första klimatcertifieringen för lamm och spannmål

Karlsfälts Gård i Skåne har klimatcertifierat sin verksamhet som inkluderar spannmålsodling, smågrisuppfödning och lammuppfödning. De är de första som klimatcertifierar lamm och spannmål. 

Erik Bengtsson på Karlsfälts Gård är först ut i Sverige med att klimatcertifiera lamm och spannmål. Foto: Svenskt Sigill

- Vi valde att klimatcertifiera oss för att vi tycker att miljön måste komma i första rummet och vi vill vara tydliga med att Svensk Sigill med tillvalet Klimatcertifierad är bästa miljövalet för så väl kund som producent, djur och natur, säger Erik O. R. Bengtsson, Karlsfälts Gård, i ett pressmeddelande.

Gården har tio anställda och drivs som ett familjeföretag sedan 1927 och sedan 2006 är alla verksamhetsgrenar certifierade enligt Svenskt Sigill.

Klimatcertifieringen är en frivillig tillvalscertifiering till Svenskt Sigill.

– Alla steg mot en hållbarare värld är positiva, oavsett hur små eller stora de är. Att klimatcertifiera sin produktion är naturligtvis ett kraftigt steg i den riktningen och det känns mycket spännande att Karlsfälts Gård är först ut att göra detta inom lammuppfödning och spannmålsodling. Vi hoppas att detta banar vägen, så att fler företag väljer att följa med, säger Britt Rahm, som är vd för Sigill Kvalitetssystem AB. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 29 april 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste