Bushresorna är tillbaka

Förra året arrangerade Landsbygdsnätverket speciella Bushresor, för att visa beslutsfattare vad som händer när djuren slutar beta markerna. Nu är det dags för en ny omgång. 

Landsbygdsnätverket bjuder in politiker och andra beslutsfattare till så kalalde Bushresor, för att låta dem se med egna ögon vad som händer om lantbrukens betande djur försvinner. Foto: Carolina Wahlberg

– När politiker, lantbrukare och företrädare för olika organisationer, företag och myndigheter står tillsammans mitt ute i det landskap som tappat så mycket av sina värden så blir det bra diskussioner. Det blir tydligt vilken betydelse såväl politiska beslut som våra val av kött och mejeriprodukter har, säger Inger Pehrson, Landsbygdsnätverket, i ett pressmeddelande. 

Förra året gjordes fyra resor och i år utökar man till elva orter. Först ut bland resorna är Sjöbo landsbygd, i morgon fredag 3 juni.

Under resan kommer man bland annat att diskutera hur det såg ut förr på platsen och hur  det har förändrats. Man kommer också ta upp de svenska lantbruksföretagens betydelse för till exempel landskapsbild, boendemiljö, artrikedom och sysselsättning samt skillnaden mellan kött och mjölk från Sverige, jämfört med andra länder. 

Här är resten av sommarens resplan: 

  • 17 juni - Södra Dalsland/Vänersborg 
  • Augusti-september - Karlskrona
  • 22 augusti - Bokenäster, Uddevalla
  • Vecka 33 eller 22 augusti - Norrtälje
  • Augusti - Jämtland/Ragunda
  • 22 augusti - Edsbyn
  • Augusti - Gotland
  • Augusti - Gysinge
  • Augusti - Örebro
  • Augusti-september - Orsa

Via landsbygdsnatverket.se/bushresan kan ni läsa mer. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 02 juni 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Vår bransch behöver ett marknadslyft och en positiv säljångest

Krönika: Konsumenten köper inte svenskt och lokalproducerat av barmhärtighetsskäl, man köper det för att man förstår och gillar det. Men, kostar det mycket mer, då är det inte så säkert att den svenska varan åker ner i korgen ändå. Trots att man kanske har råd. Det läggs mycket mindre pengar på mat idag än för 50 år sedan. Här kommer behovet av försäljning, förhandlingsförmåga och ett generellt marknadslyft i branschen in.

Kommentera