Yngwe: Jag är oerhört besviken

Kristina Yngwe (C) är mycket besviken på hur regeringen hittills har hanterat arbetet med livsmedelsstartegin. För att få ett brett klubbslag, krävs det att oppositionen inkluderas i erbetet menar hon. 

Krisitna Yngwe (C) är mycket besviken på hur regeringen hanterar arbetet med livsmedelsstartegin. Hon är inte ensam om att fråga sig om den hinner presenteras innan riksdagen tar sommarlov den 22 juni. Foto: Katarina Johnsson

Kristina Yngwe skriver vidare på sin Facebooksida att oppositionen har varit tydliga med att de vill delta i ett konstruktivt arbete med startegin. Men ännu har de inte fått se en enda formulering sedan i februari. 

"Det har dock varit helt tyst sedan februari då vi träffade näringsdepartementet och konstaterade att de övergripande skrivningar som då fanns var för oambitiösa och behövde bli bättre för att kunna göra skillnad." skriver hon.

Yngwe menar även att hon vid flertalet tillfällen hört av sig till näringsdepartementet för att få mer information och svaret har gång på gång varit "snart".

Det är även det svar som Jordbruksaktuellt har fått de gånger som vi har hört av oss till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht eller hans pressekreterare. 

Rykten har florerat den senaste tiden om att regeringen påbörjat en förankring hos alliansen, men det stämmer inte. 

"Tyvärr tydligt att 'det breda klubbslaget' i vanlig ordning bara var snack från Buchts sida..." avslutar Kristina Yngwe sin kommentar om livsmedelsstartegin. 

Jordbruksaktuellt har ställt frågan till Bucht om det är realistiskt att Livsmedelsstrategin kommer att presenteras innan riksdagen tar sommaruppehåll den 22 juni, och inväntar svar.

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 070-003 98 07
E-post: katarina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 10 juni 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste