Ny generaldirektör för Livsmedelsverket

Regeringen har utsett Annica Sohlström till generaldirektör och chef för Livsmedelsverket (SLV). 

– Jag ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare fortsätta det goda arbete som utförs. Det är en stor ära att få leda en myndighet som står för något så viktigt som att alla i Sverige ska ha bra dricksvatten, säker mat och bra matvanor, kommenterar Sohlström uppdraget på SLV:s hemsida.

Livsmedelsverkets nya generaldirektör Annica Sohlström är docent i nutrition vid Linköpings universitet och innehar en doktorsgrad i medicinsk vetenskap från Karolinska institutet. Foto: SLV

Sohlström har varit tillförordnad generaldirektör för SLV sedan december 2015. Innan dess var hon generalsekreterare i biståndsorganisationen Forum Syd. Under åren 2001-2010 arbetade hon på SLV, bland annat som chefsnutritionist och avdelningschef.

 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 16 juni 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Kravet på yrkeslivserfarenheten får aldrig försvinna

I skrivandet stund är det den 1 maj och här på Alnarp har den traditionsenliga karnevalen precis genomförts. I dag har jag spelat fotboll, haft kuddkrig på stocken och utkämpat slaget om Plaskan tillsammans med mina älskade samojeder och de där ändå rätt trevliga skåningarna i andra laget. Och såklart åkt i karnevalståget ihop med det ena konstigare fordonet efter det andra, som det ägnats en vecka åt att för det första få att starta, ryka så mycket som möjligt och låta högre än bilen bredvid. 

Kommentera