Livsmedelsstrategin hos oppositionen

Många har den senaste tiden undrat vad som händer med livsmedelsstrategin. Men i mitten av juni meddelade Sven-Erik Bucht att den skickats ut till samtliga riksdagspartier. 

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht meddelade under en interpellationsdebatt att livsmedelsstrategin är utskickad till samtliga riksdagspartier. Foto: Carolina Wahlberg

– Jag intygar att vi har fått ett utkast av strategin vid midnatt (17/6), men i dag är det fredag och på onsdag är sista dagen innan sommaruppehållet, sa Jonas Jacobsson Gjörtler (M) i en interpellation till Sven-Erik Bucht.

Sven-Erik menar att förankringen har skett brett med branschen och internt löpande under arbetet i vår. Men senast på LRF-stämman i slutet av maj, stod det klart att inte heller de hade insikt i hur arbetet fortlöpte, trots att de får sägas vara en branschaktör värd att inkludera i förankringen.

Jonas Jacobsson Gjörtler (M) är kritisk till hur förankringen samt arbetsprocessen kring strategin har gått till. Foto: Moderaterna

– Tycker landsbygdsministern det är rimligt att kalla förankringen bred när det har varit tyst fram till nu? Frågar Gjörtler under interpellationen, och nämner att flertalet branschaktörer uppenbarligen inte varit inkluderade i förankringen då de hört av sig till honom för att se hur det går med strategin.

Bättre sent än aldrig säger Bucht, och medger att förankringsarbetet och har förbättringspotential. Men nu hoppas han på en bra process och säger att regeringen är beredda att ge allianspartierna den tid de behöver för att sätta sig in i det här. 

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 070-003 98 07
E-post: katarina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 17 juni 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste