Uppdaterad 7/7: Buchts utredare ifrågasätter om enskilda ska få äga skog

Vid ett seminarium i Almedalen i dag så ifrågassatte den av landsbygdsminister Sven-Erik Bucht förordnade särskilda utredaren för rättslig översyn av skogsvårdslagstiftningen, Charlotta Riberdahl, om enskilda ska få äga skog.

Charlotta Ribberdahl ifrågasatte under Almedalen om enskilda ska få äga skog. Uttalandet fick flea att reagera, även Sven-Erik Bucht som själv tillsatt Ribberdahls som utredare. Han ska nu tillkalla sig utredaren för en diskussion och meddelar att regeringen inte står bakom uttalandet. Foto: Pia Gyllin

Det häpnadsväckande uttalandet fördöms av LRF, som skrivit ett upplysningsbrev till Charlotta där de påpekar vad det ensklilda skogsbruket betytt för Sveriges skogar och välstånd. 

Charlotta Riberdahl är till vardags lagman i Göta hovrätt. Hennes uppdrag åt Sven-Erik Bucht är att föreslå de förändringar i skogsvårdslagstiftningen som behövs för att säkerställa en effektiv och tydlig lagstiftning.

Skogsaktuellt har sökt både Sven-Erik Bucht och Charlotta Ribbendahl för en kommentar. Hittills utan framgång. 

UPPDATERING 7/7 2016: Sven-Erik Bucht meddelade på kvällen att regeringen till fullo stödjer äganderätten och att han kommer att kalla till sig utredaren för en diskussion.

Charlotta Riberdahl har för Skogsaktuellt förtydligat att hennes uttalande var av rent filosofisk natur kring ägande av naturresurser i allmänhet och att hon är väl medveten om vilket bra och viktigt arbete de enskilda skogsbrukarna i Sverige gör.

Stefan Ljungdahl
Stefan Ljungdahl
Tel: 019-16 61 34
E-post: stefan@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 06 juli 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste