Hallå där Carolina Wahlberg…

…journalist på Jordbruksaktuellt som vunnit ett av första priserna i IFAJ-DeLavals internationella fototävling. 

Jordbruksaktuellts medarbetare Carolina Wahlberg har vunnit första pris i kategorin produktion i IFAJ-DeLavals fototävling. Foto: Maria Humble

Hur känns det?

– Det känns jätteroligt att min bild vann. Jag var med och tävlade även förra året och då kom jag tvåa med min bild på kor i snön. Så det känns lite overkligt att få pris två år i rad. 

Vad är det för tävling?

– The International Federation of Agricultural Journalists,  är en internationell förening för oss som jobbar inom lantbruksmedia, och varje år anordnar de olika tävlingar, bland annat en fototävling som heter IFAJ-DeLaval Photography Award. Man kan tävla i kategorierna människor, natur/landskap och produktion. Och det var i kategorien produktion som jag vann första pris. Priset delades ut under sommarens konferens i Tyskland. Men tyvärr hade jag inte möjlighet att vara där och ta emot priset. Men tack vare snälla branschkollegor fick jag hem mitt pris i alla fall.

Bilden som vann pris är tagen på familjen Hermelins gård i Östergötland där man odlar gräsmattor och grönsaker.
Foto: Carolina Wahlberg 

Berätta mer om din bild

– Bilden är tagen på familjen Hermelins gård i Östergötland. Olof och Magdalena Hermelin som är med på bilden säljer bland annat gräsmattor. Jag gillar färgerna och symmetrin i bilden med träden i bakgrunden och de små molnen över huvudena. När jag såg träden visste jag direkt att det skulle bli ett bra ställe att fotografera på.

Vad har du för bakgrund inom bild och foto?

– Jag har alltid gillat att fotografera. I början var det väl hellre än bra. Men med åren har intresset och kunskapen vuxit. Jag har bland annat läst bildjournalistik i tre år på Mittuniversitetet i Sundsvall. Sedan har jag jobbat på lite lokaltidningar innan jag fick jobb på Jordbruksaktuellt som fotograf och reporter i augusti 2012. 

Här kan man läsa reportaget från då bilden togs. 

Maria Humble
Maria Humble
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 08 augusti 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste