Populärt med leasing av fullfodervagn

TG Maskinteknik i Ängelholm tar in begagnade RMH-fullfodervagnar för att reparera dem och leasa ut till kunder som inte har ekonomin att köpa en ny vagn, men behöver ett effektivt fodersystem. 

TG Maskinteknik har börjat hyra ut begagnade renoverade fullfodervagnar från RMH. Det är ett sätt för dem att anpassa sig till de mjölkbönder som inte har råd eller lust att köpa en ny vagn. Foto: TG Maskinteknik

Ekonomin för svenska mjölkbönder har varit och är tuff för många. TG Maskinteknik har anpassat sin verksamhet för att bättre fungera för det tuffa ekonomiska läget.

– Vi köper in begagnade RMH-vagnar och renoverar upp dem och hyr ut dem. Många har inte råd att köpa en ny vagn men de har ett behov av en effektiv foderhantering. Så vi har tagit in och renoverat gamla vagnar som ett kostnadseffektivt sätt för de som behöver förnya sig, men inte vill köpa, berättar Jessica Böcker på TG Maskinteknik AB.

Genom leasingen har lantbrukaren en fast kostnad som inkluderar fullservice. Intresset har varit stort men det kan bara växa i den takt som TG Maskinteknik får in begagnade vagnar.

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 13 september 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste