TG Maskinteknik har ny fullfodervagn

I Januari i år tappade importören HC Petersen RMH-vagnarna. Vilket gjorde att TG Maskinteknik började fundera på att bli importörer samtidigt som de letade efter alternativa produkter, vilket de även hittade. 

Den nya fullfoderblandaren kommer att visa upp på Elmia i oktober. Foto: TG Maskinteknik

Nu introducerar företaget TGM Fullfoderblandare och Mixervagnar Evolution i Sverige. Det är en vagn som fått stor spridning i bland annat Storbritannien. 

TG Maskinteknik har varit återförsäljare av RMH mixervagnar sedan 2011, med HC Petersen som importör. De tappade dock agenturen vid årsskiftet och då inledde TG diskussioner med RMH om att bli importörer istället, i och med att de säljer flest RMH-vagnar i Sverige. 

Samtidigt tittade företaget dock på andra typer av vagnar inom Europa och skrev därefter ett kontrakt med ALIMA BIS om att importera Evolution fullfoderblandare. 

Ett av huvudargumenten för det är att de kunde få hög kvalitet till kortare leveranstider, samt en vagn med kontinuerlig produktutveckling, bättre prisbild och ett större sortiment av reservdelar. 

Fortsätter med eftermarkanden

De nya vagnarna ersätter RMH-vagnarna. Passande nog tillverkar den nya vagnleverantören även reservdelar till RMH-vagarna, så TG Maskinteknik kommer fortsatt att uföra service och reparationer på RMH-vagnarna. 

– En del av RMH-vagnarna licenstillverkades av fabriken vilket är en fördel då de tillhandahåller alla reservdelar till RMH-vagnarna, säger Jessica Böcker på TG Maskinteknik, till Jordbruksaktuellt.

Stationär eller trailer

Det nya tillskottet finns som stationär eller trailer med en till tre vertikala skruvar i storlekar från 8 till 43 kubikmeter. Antalet skruvar och knivar anpassas efter blandarkaret. Vagnen har en bred avlastningslucka för en effektiv avlastning. 

Inspektionsplattform och spillskydd är standard på alla maskiner. Utöver det kan maskinens mått, axlar, hjul och tillval anpassas efter kundens behov. 

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 070-003 98 07
E-post: katarina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 12 september 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste