Kan inte komma överens om strategin

Alliansen skriver i en debattartikel att de inte kommer att komma överens med regeringen gällande hela livsmedelsstrategin. Istället vill de försöka enas med regeringen om fyra långsiktiga mål. 

Representanter för alliansen skriver i en debattartikel att de inte kommer att enas med regeringen gällande hela livsmedelsstrategin. De föreslår ett brett klubbslag bakom fyra långsiktiga mål för svensk livsmedelsproduktion. Foto: Thinkstock

Fyra mål inom svensk livsmedelspolitik som sträcker sig till 2030, det är Alliansens så kallade uträckta hand till regeringen, då de inte kommer att kunna enas om en livsmedelsstrategi, skriver de i en debattartikel på Aftonbladet.

Brett klubbslag

"Om regeringen accepterar, får vi fyra långsiktiga mål med ett brett klubbslag bakom. Sedan kan regeringen presentera sin strategi inom ett par veckor."

De skriver även att det inte är strategin som avgör det svenska lantbrukets framtid, utan genomförd politik. Vidare menar de att Bucht har skjutit på alla åtgärder det senaste året, med hänvisning till livsmedelsstrategin.

LRF godtrogna

Representanterna för alliansen ger också LRF en känga när de skriver:

"Det hedrar LRF att de har så höga tankar om regeringen att de tror att en livsmedelsstrategi ska vara lösningen på svensk livsmedelsproduktions utmaningar. Sett till hur regeringen de facto agerar är vi Allianspartier betydligt mindre hoppfulla." 

Bakom debattartikeln står, Kristina Yngwe (C), Jonas Jacobsson Gjörtler (M), Lars Tyskling (L) och Magnus Oscarsson (KD).

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 070-003 98 07
E-post: katarina@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 04 oktober 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

"Ge alla svenska jordbruksföretag samma konkurrensvillkor"

DEBATT. Föregående regering tillsätter en konkurrenskraftsutredning som nuvarande regering använder som utgångspunkt för en kommande svensk livsmedelsstrategi. Budskapet var tydligt. Nu skulle trenden vända. Frågan är bara hur regeringen kan tycka att satsningar på ekologisk produktion, en enskild företagsgrupp och nisch inom lantbruket, kan skapa förutsättning för en konkurrenskraftig livsmedskedja?

Kommentera

Senaste