Mer bredbandspengar till landsbygden

Nu tillför regeringen mer pengar till utbyggnad av bredband på landsbygden. Den totala satsningen på utbyggnaden av bredband uppgår nu till 4,25 miljarder kronor. 

Regeringen satsar nu totalt 4,25 miljarder kronor på utbyggnad av bredband på landsbygden. Foto: Thinkstock

Det var i budgetpropositionen för 2017 som regeringen kom överens med Vänsterpartiet att 850 miljoner skulle läggas på det här ändamålet. Nu ska även 150 miljoner inom ramen för landsbygdsprogrammet läggas till, vilket leder till totalt 4,25 miljarder kronor.

– Det här är en historisk satsning och det är en rättvisefråga. Med bredbandsmiljarden kan vi ta ytterligare steg mot att ha tillgång till bredband i hela landet, inte bara i de stora städerna och det är precis lika viktigt som när vi en gång elektrifierade Sverige. Det är avgörande för både jobb, tillväxt och livskvalitet, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, i ett uttalande.

Inom ramen för de tre nordliga regionalfonsprogrammen har regeringen även tidigare fått till bredbandssatsningar på 1,2 miljarder kronor.  Inom regionalfonden ges det stöd för mer övergripande ortssammanbindande bredbandsnät, tillskillnad från stöden inom landsbygdsprogrammet där fokus ligger på utbyggnad av bredband fram till slutanvändare.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 02 december 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste