Hästbonde blev bästa gård

Hästbonden från Backfors Gård som vill inspirera andra att använda mer häst i jord- och skogsbruket vann Landshypotek Banks tävling ”Din gård, din möjlighet”.

Jonas och Elin Nordlund på Backfors Gård vann första pris i Landshypotek Banks tävling ”Din gård, din möjlighet”. Foto: Privat

– Vi är såklart överlyckliga över segern. Genom att medverka i Din gård-tävlingen har vi kunnat marknadsföra oss i ett bredare sammanhang och berätta om det vi drivs av – vår starka övertygelse, stolthet och drivkraft i att bidra till att använda hästen mer som arbetsredskap i framtiden på ett nytt modernt sätt. Vi vill visa på ett mer hållbart sätt att bruka jord och skog, säger Jonas Nordlund på Backfors Gård, i ett pressmeddelande.

Kör med häst

Han har drivit gården med sin fru Elin sedan 2007 och använder hästarna i det dagliga arbetet; så som vid snöskottning, inomgårdskörning och vid jordbrukskörning och arbete i skogen.

Totalt röstade 12 000 personer på sitt favoritbidrag, via Landshypotek Banks hemsida, där de olika bidragen fanns beskrivna i text och bild.

Vann stort

Ettan Hästbonden vann stort med 2 000 röster, framför Åbrånets Limousin som utvecklat ett utflykts- och konferensmål utanför Umeå. Trea blev AngoraGarnet, vars produkter från gårdens 300 angorakaniner även säljs internationellt.

Första pris var 50 000 kronor samt tio timmar kostnadsfri affärskonsultation med målet att utveckla verksamheten ännu mer.

Läs mer om Hästbondens verksamhet i kommande nummer av Jordbruksaktuellt.  

 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 18 januari 2017

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste