Förarlös traktor gör Europadebut

Case IH firar sitt 175-årsjubileum genom att premiärvisa sitt förarlösa traktorkoncept för de europeiska lantbrukarna. Traktorn kommer att visas upp vid lantbruksmässan Sima i slutet av februari jämte en rad andra nyheter.

Case IH visar upp sitt förarlösa traktorkoncept för Europa vid Sima lantbruksmässa i Paris. Foto: Case IH

Premiärvisningen av Case förarlösa traktor skedde på Farm Progress Show i Boone i Iowa, USA den 30 augusti. Nu kommer den för första gången att visas upp i Europa på Sima, en lantbruksmässa utanför Paris i Frankrike. Traktorn bygger på Magnumserien och ska kunna rationalisera fältarbetet genom att traktorn arbetar själv med hjälp av avancerad GPS teknologi.  

Case kommer även att premiärvisa en rad andra nyheter och modeller på Sima, skriver de i ett pressmeddelande. Ny precisionsteknik i form av bland annat AccuTurn som automatiserar styrningen vid vändtegarna. Man kommer visa upp nya Optum CVX och den senaste Maxxum modellen med bland annat nytt utseende. Deras nya Luxxum-serie, från 99 – 117 hästkrafter med Hi-eSCR system och uppdaterade versioner av Farmall C och Quantum kommer också att visas.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 24 januari 2017

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste