Stöd även för trådlöst

Jordbruksverket har fått mycket frågor gällande stödet till trådlösa tekniklösningar, därför går det ut med förtydligande information om att trådlös teknik också kan få bredbandsstöd. 

Jordbruksverket vill förtydliga att man även kan få stöd för trådlösa tekniklösningar för bredband. Foto: Thinkstock

Trådlös teknik kan vara ett bra alternativ där det inte finns möjlighet att gräva ner fiber.

– Trådlös teknik är till exempel radiolänk som kan vara ett komplement där det inte är ekonomiskt hållbart eller geografiskt möjligt att bygga med fiber. Bredbandslösningar med radiolänk kan beviljas stöd så länge den uppfyller kraven på hög överföringshastighet och tillförlitlighet, säger Håkan Hylén på Jordbruksverkets landsbygdsutvecklingsenhet.

Jordbruksverket gör tillsammans med länsstyrelsen och Post och Telestyrelsen bedömningar gällande den trådlösa teknik som uppfyller kraven för att få stöd. 

Läs mer om stöden här. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 14 februari 2017

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Låt de ukrainare som kan arbeta – få arbeta

Debatt: Varje år kommer cirka 1 000 ukrainare med säsongsarbetstillstånd för att plantera skog och utföra röjningsarbete i de svenska skogarna. Detta är erfaren personal, som ofta återkommer år efter år. I sommar ska drygt 400 miljoner skogsplantor planteras, och till detta behövs kompetent arbetskraft. Nu avslår dock Migrationsverket säsongsarbetstillstånden för den ukrainska personal som skulle komma i år. Argumentet från myndigheten är att det på grund av kriget finns risk att man stannar kvar i landet även när säsongen är slut. Någon individuell prövning görs inte. I samband med avslaget hänvisas istället personalen till att söka uppehålls- och arbetstillstånd genom massflyktsdirektivet.

 

Kommentera