Slopad kilometerskatt – Seger för svensk konkurrenskraft

I helgen stod det klart att regeringen väljer att inte gå vidare med en vägslitageavgift. Utredningen om detta skulle egentligen presenterats i morgon tisdag. Centerpartiet skriver att det är en seger att regeringen tar sitt förnuft till fånga. 

Anders Åkesson, infrastrukturpolitiskt talesperson (C) är nöjd över att finansiminster Magdalena Andersson kört över klimatminister Isabella Lövin och Miljöpartiet i frågan om en skatt på avstånd. Foto: centerpartiet

Anders Åkesson, infrastrukturpolitisk talesperson (C) menar att det är bra att regeringen retirerar gällande kilometerskatten som skulle slagit hårt mot svenskt näringsliv speciellt på landsbygden. Anders är dock inte ensam om att ha kritiserat kilometerskatten som varit ett hett ämne inom branschen under längre tid.

– Vi har sedan S/MP-regeringen först påtalat kilometerskatten hävdat att den har skadlig verkan på svensk industri, svenska jobb, svenska åkare och landets konkurrenskraft. Finansminister Magdalena Andersson säger själv nu att med förslaget ”riskerar svenska åkares konkurrenskraft att försämras”. Bättre sent än aldrig men det har samtidigt inneburit att regeringen ödslat utredningsresurser och skapat oro i näringslivet på ett förslag som vi redan visste var tokigt, säger Anders Åkesson i ett pressmeddelande.

Vidare skriver han att man nu vill se att Socialdemokraterna släpper tanken om en kilometerskatt för gott.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 27 februari 2017

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste