Slopad kilometerskatt – Seger för svensk konkurrenskraft

I helgen stod det klart att regeringen väljer att inte gå vidare med en vägslitageavgift. Utredningen om detta skulle egentligen presenterats i morgon tisdag. Centerpartiet skriver att det är en seger att regeringen tar sitt förnuft till fånga. 

Anders Åkesson, infrastrukturpolitiskt talesperson (C) är nöjd över att finansiminster Magdalena Andersson kört över klimatminister Isabella Lövin och Miljöpartiet i frågan om en skatt på avstånd. Foto: centerpartiet

Anders Åkesson, infrastrukturpolitisk talesperson (C) menar att det är bra att regeringen retirerar gällande kilometerskatten som skulle slagit hårt mot svenskt näringsliv speciellt på landsbygden. Anders är dock inte ensam om att ha kritiserat kilometerskatten som varit ett hett ämne inom branschen under längre tid.

– Vi har sedan S/MP-regeringen först påtalat kilometerskatten hävdat att den har skadlig verkan på svensk industri, svenska jobb, svenska åkare och landets konkurrenskraft. Finansminister Magdalena Andersson säger själv nu att med förslaget ”riskerar svenska åkares konkurrenskraft att försämras”. Bättre sent än aldrig men det har samtidigt inneburit att regeringen ödslat utredningsresurser och skapat oro i näringslivet på ett förslag som vi redan visste var tokigt, säger Anders Åkesson i ett pressmeddelande.

Vidare skriver han att man nu vill se att Socialdemokraterna släpper tanken om en kilometerskatt för gott.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 27 februari 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Kravet på yrkeslivserfarenheten får aldrig försvinna

I skrivandet stund är det den 1 maj och här på Alnarp har den traditionsenliga karnevalen precis genomförts. I dag har jag spelat fotboll, haft kuddkrig på stocken och utkämpat slaget om Plaskan tillsammans med mina älskade samojeder och de där ändå rätt trevliga skåningarna i andra laget. Och såklart åkt i karnevalståget ihop med det ena konstigare fordonet efter det andra, som det ägnats en vecka åt att för det första få att starta, ryka så mycket som möjligt och låta högre än bilen bredvid. 

Kommentera