Tre miljoner till lammlyft

Som namnet avslöjar, syftar lammlyftet just till att lyfta svenskt lammkött och lammnäringen i Sverige. Nu har det fått tre miljoner i projektmedel. 

Lammlyftet har bevljats tre miljoner kronor för fortsatt projektarbete. Målet är att främja och utveckla svensk lammnäring. Foto: Carolina Wahlberg

Pengarna kommer från Europeiska Innovationsparterskapet, EIP och fåravelsförbundet kommunicerar om finansieringen på sin hemsida.  

”Något mållösa och med ståpäls får vi börja med att lite torrt redogöra för vad som kommer att hända den allra närmaste tiden: Lammlyftets styrgrupp kommer nu att samlas för att gå genom projektplan, budget och lägga riktlinjer för det fortsatta arbetet.”, skriver de.

Helena Stenberg är projektledare lammlyftet och LRF Kött är projektägare. Foto: Svenska Köttföretagen

– Projektets mål är att ta fram en standard för svensk lammköttskvalitet. Det vi måste börja med är att identifiera de faktorer som är viktigast. Nästa stega är att ta reda på hur vi påverkar de faktorerna, vad kan vi göra på gården, i slakttransporten och på slakterierna för att höja kvaliteten. Det sista delen handlar om att vi ska nå ut med detta till alla som berörs, berättar projektledare Helena Stenberg på Svenska Köttföretagen. 

Styrgruppen består av Magnus Jönsson, ordförande Svenska Fåravelsförbundet, LRF Kött, KLS Ugglarps, Menigo och SLU.

Projektet ska vara slutfört i slutet av 2020.

Lammlyftet  

"Lammlyftet har som mål att öka värdet i svensk lammproduktion genom att sätta det svenska lammköttet på konsumenternas karta, stärka ätkvaliteten, öka lönsamheten hos svenska lammproducenter och öka utbudet.”

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 070-003 98 07
E-post: katarina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 08 maj 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Kravet på yrkeslivserfarenheten får aldrig försvinna

I skrivandet stund är det den 1 maj och här på Alnarp har den traditionsenliga karnevalen precis genomförts. I dag har jag spelat fotboll, haft kuddkrig på stocken och utkämpat slaget om Plaskan tillsammans med mina älskade samojeder och de där ändå rätt trevliga skåningarna i andra laget. Och såklart åkt i karnevalståget ihop med det ena konstigare fordonet efter det andra, som det ägnats en vecka åt att för det första få att starta, ryka så mycket som möjligt och låta högre än bilen bredvid. 

Kommentera