Simris Alg prisas

Årets vinnare av Livsmedelspriset är Simris Alg. Ett skånskt pionjärföretag som framgångsrikt tagit fram algbaserade omega-3-produkter. 

Fredrika Gullfot, Simris Algs vd och grundare får Livsmedelspriset 2017. Foto: Simris Alg

– Det här är ett både roligt och viktigt erkännande som bekräftar vår roll som banbrytare inom livsmedelsindustrin. Det finns ett enormt förnyelsebehov när det gäller hållbar framställning av livsmedel och kosttillskott, och vi är en viktig del i utvecklingen, säger Fredrika Gullfot, Simris Algs VD och grundare, i ett pressmeddelande.

Livsmedelspriset delas ut av Livsmedelsföreningen till  “en person/företag/organisation som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.”

Simris Alg blev den 51 mottagaren av priset som delats ut sedan 1964 med följande motivering:

”Med oerhörd energi och en vision om att bli en föregångare i den biobaserade ekonomin startade Fredrika Gullfot Simris Alg. Hon ställde sig frågan: Vad kan en av världens allra äldsta livsformer lära oss moderna människor? Hon upptäckte att det var onödigt att omega-3-tillskotten bidrar till utfiskningen, när det är i algerna som det goda finns. Där började en framgångssaga som idag är en världsberömd algfarm. Ingen kan tveka om Gullfots känslor för alger, hon beskriver det som en kärlekssaga. Bakom alla succéer finns en eldsjäl – Fredrika Gullfot är en strålande företrädare för ett innovativt och affärsdrivande livsmedelsföretag.”
 

Simris Alg har nu fått ett positivt besked om EU-godkännande av sina produkter. Försäljningssamarbete har inletts med Apoteket och produkten har även lanserats i Berlin och det finns påbörjade exportsatsningar i Asien.  

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 15 september 2017

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste