100 procent eldriven traktor från Fendt

Fendt e100 Vario är en helt elektriskt driven traktor med effekt på cirka 136 hästkrafter. Enligt företaget kan den köras i fyra timmar innan laddning. 

Fendt presenterar en helt eldriven traktor på Agritechnica. Foto: Fendt

Det tyska företaget har under flera år jobbat med elektriska lösningar på både traktorer och redskap och på årets Agritechnica kommer de att visa en helt elektrisk traktor, som även belönas med mässans silvermedalj. 

E100 Vario heter skapelsen som är 136 hästkrafter stark. Modellen bygger på en 68 hästkrafters dieseltraktor men här har man ersatt motor och bränsletank med batteri, en kompakt elmotor samt den nödvändiga styrningen till elmotorn.

Enligt Fendt kan maskinen arbeta i fyra timmar på en laddning och batteriet ska gå fort att ladda. Eltraktorn ska kunna användas med alla typer av redskap och lämpar sig enligt Fendt extra bra för arbete i byggnader samt städer.

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 20 september 2017

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Kan normalt betyda olika saker?

Krönika: Inflationen fortsätter att ligga på en högre nivå än vad vi under många år ansett vara normalt. Vi får gå tillbaka till tidigt 90-tal för att hitta motsvarande nivåer och riksbankerna runt om i världen höjer sina styrräntor för att motverka utvecklingen. Följden blir högre marknadsräntor och här blir det intressant att ställa sig frågan vad som är normalt? Låt oss resonera lite kring begreppet referensram.

 

Kommentera