HKScan ger mer information om grisens ursprung

En spännande nyhet på grissidan är att HKScan börjar sälja rapsgris till storhushåll som går att spåra till gårdsnivå. Något som varit efterfrågat.

Fläsk med information om uppfödare och gård har varit efterfrågat och nu kommer HKScans rapsgris med gårdsspårbarhet till storkök. Foto: Carolina Wahlberg

– På förpackningen ser man uppfödarens autograf och vad gården heter. Produkten lanseras först på restaurang och storhushåll. Gårdsunikt vinner verkligen hos konsumenter i dag och det är viktigt för dem att man kan spåra hela vägen till lantbrukaren. Vi är stolta över att kunna erbjuda det säger Magnus Lindholm, operativ chef, HKScan.

I övrigt på grissidan ser det bra ut när det gäller slakten menar Magnus.

– Grisen ligger på en ganska stabil volym och den är även mycket stabilare över året om man jämför med nöt och lamm. Vi ser en liten produktivitetsökning främst tack vare en ny moderras. Om jag ska se i spåkulan för 2018, tror jag på en liten ökad svensk grisproduktion, dels tack vare nyinvesteringar men även en viss ökning av antalet smågrisar. Så det är positivt.

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 02 oktober 2017

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste