Fyller gödsel med frontpump

Danska Samson kommer med ett nytt system för frontfyllning av flytgödselspridare. 

Samson kommer att visa en ny frontmonterad pump för effektivare flytgödselkörning på Agritechnica. Foto: Samson Agro

Samson Front Arm Pump, FAP är som namnet antyder en frontmonterad sugpump som används vid fyllning av gödseltunnan direkt från en lastbil eller brunn. Pumpningen startar med hjälp av vakuum från ejektorn på tunnan och sedan tar centrifugalpumpen vid och slutar automatiskt när tunnan är full.

Läs mer: Startklart för nya Samson-säljare

Funktionen gör det enklare att fylla upp tunnan och minskar antalet körningar fram och tillbaka vid fyllning. Redskapet bak på tunnan kan vara kvar i arbetspositionen även vid fyllning vilket minskar slitage och ökar effektivitet.

FAP kan manövreras via terminalen SlurryMaster 8000. Den kompakta konstruktionen innebär att den är smidig att manövrera och vikten ligger på 980 kilo, om man behöver mer frontvikt kan extra plattor monteras under pumpen.

Pumpen är monterad på höger sida på ett sätt som innebär att föraren har god sikt från hytten.

Samson visar nyheten på Agritechnica i Hannover i mitten av november. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 01 november 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Jordbruk är mer än förenklade val

Vi producerar ägg hemma på gården. Vi har 14 höns. Eller, det är inte riktigt sant, för ganska många av dem är ju tuppar. Och fyra av dem är faktiskt ankor om man nu skall vara lite petig. Ankor är som höns men värper lite sämre, och äter lite mer. Det känns fantastiskt bra att gå ut och plocka egna ägg till frukost. Eller att föda upp dem på matrester. Jag tror att våra höns har det ganska bra. Men efter några år som äggproducent kan jag också se några svagheter med den småskaliga produktionsinriktningen vi valt.

Kommentera