Framtidens jordbruk diskuteras på ny konferens

Är det rätt att fler satsar på ekologiskt? Och hur kan digitala hjälpmedel skapa nya förutsättningar för jordbruket? Det är några av frågorna som kommer tas upp på konferensen Nordic Agro Summit.

Konferensen handlar bland annat om hur lantbrukare påverkas av den globala skörden. Foto: Carolina Wahlberg

Konferensen Nordic Agro Summit hålls i Malmö 7-8 februari. Där ska deltagarna under två dagar diskutera de villkor och möjligheter som kommer att bli aktuella för lantbruket inom den närmaste framtiden.

– Det riktar sig till de som driver lantbruk som är intresserade av att titta framåt i tiden. Det handlar om allt från klimatförändringar, till ny teknik och globalisering, säger projektledaren Pernilla Rönde till Jordbruksaktuellt.

Stort intresse att lära sig om framtiden

Det är första gången konferensen hålls och hittils har ett hundratal deltagare anmält sig. Pernilla Rönde beskriver årets konferens som ett pilotprojekt och hoppas att fler ska få upp ögonen och anmäla sig för att delta. Ambitionen är att konferensen ska växa och återkomma varje år. Pernilla säger att behovet och intresset för att lära sig om kommande utmaningar och möjligheter är stort hos de flesta som arbetar inom den gröna näringen, oavsett hur stor eller liten ens verksamhet är.

Fakta: Nordic Agro Summit

Var: Malmömässan.

När: 7-8 februari. 

Arrangörer: SpmO, Easyfairs, LRF konsult, HIR Skåne, Agris media och Frö- och oljeväxtodlarna.

– Världen förändras och det gäller att veta hur man hänger med i utvecklingen om man ska lyckas även i framtiden. Konferensen är även ett tillfälle att nätverka med andra inom branschen, säger Pernilla. 

Föreläsare från USA

Många av de som bjudits in för att tala under konferensen är forskare eller representanter från olika organisationer och företag med inblick i jordbruksbranschen.

En av föreläsarna på konferensen är Dr Robert Johansson som arbetar på USDA, den amerikanska motsvarigheten till Jordbruksdepartementet. Hans föreläsning handlar om hur lantbrukare världen över påverkas av den globala skörden och utbudet på råvaror.

Även lantbruksminister Sven-Erik Bucht kommer delta under konferensen och prata om EU:s revidering av CAP och hur regeringen ser på vart det svenska jord-och skogsbruket är på väg.

Läs mer om konferensen: http://nordicagrosummit.com/

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

 

Artikeln publicerades onsdag den 10 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste