Hallå där Madeleine Rapp...

...som är ny journalist på Jordbruksaktuellt

 

Madeleine Rapp

Vem är du?

–Jag är utbildad journalist, och har även en masterexamen i global journalistik. Jag är uppvuxen i Stockholm, men har bott lite varstans i Sverige. Min första egna lägenhet hade jag i Sundsvall när jag pluggade journalistik. Jag har alltid tyckt om att skriva och att förmedla andras berättelser. Därför valde jag att bli journalist, sedan dess har jag arbetat på en rad olika tidningar. Med tiden har jag upptäckt att jag även är bra på att babbla, något jag upptäckte under min tid som programledare på Sveriges Radio. 

Vilken koppling har du till jordbruket? 

– Jordbruket är en så pass stor och betydelsefull del av samhället och något jag alltid varit intresserad av. Även om jag växte upp i stan har jag tillbringat mycket tid ute på landet hos mina mor- och farföräldrar. På Vätö i Roslagen hade min farmor och farfar några grannar som hade kor. Jag älskar djur och det var alltid en höjdpunkt på sommaren när jag fick vara där och hjälpa till med korna. Jag gick även på ett bondgårdsläger vid Görvälns gård i Järfälla när jag var liten. Det var väldigt mysigt och jag minns att jag fick ta hand om en envis shetlandsponny och att jag fick testa på att rida på en nordsvensk. 

Har du några specialintressen inom jordbruk?

– När jag läste min masterutbildning i global journalistik på Örebro Universitet, lärde jag mig mycket om allt från miljöfrågor, politik och hur världen hänger ihop. Jordbruket är ju både lokalt och globalt på samma gång och innefattar många av de ämnena som jag under lång tid intresserat mig för. Jag ser fram emot att få lära mig mer om jordbrukssverige genom att rapportera och skriva om dessa ämnen.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag är väldigt social och spenderar mycket av min fritid tillsammans med familjen och vännerna. Men jag har även ett stort intresse för film och tv-serier och njuter även av att stänga in mig ett tag med några avsnitt av Game of Thrones eller The Walking dead. Jag gillar även att resa och se nya platser, både i Sverige och utomlands och försöker komma ut på lite nya äventyr så ofta jag kan. Jag har bland annat varit i USA, Ryssland, Spanien, Nederländerna och Aruba.

Madeleine Rapp

Ålder: 28 år

Senaste ringda telefonsamtalet: till min man

Utbildning: Journalist

Bor: Örebro

Familj: Man och två katter

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 07 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera