Jordnära innovationer i Östergötland

Helene Oscarsson, vd på Vreta Kluster AB i Linköping och Karin Christoffersson, redaktör och skribent på Klara språket, släpper en bok om samarbeten och innovationer.

Helene Oscarsson, vd på Vreta Kluster AB i Linköping och Karin Christoffersson, redaktör och skribent på Klara språket. Foto: Vreta Kluster.

Boken ”Jordnära innovationsarbete i praktiken” är en slags handbok om samverkan mellan det gröna näringslivet, akademien och politiken och hur detta tillsammans skapar tillväxt inom ”några av världens viktigaste branscher”.
 – Vi vill visa upp den mångfald av aktörer som finns inom det gröna näringslivet, säger Helene Oscarsson.

Vill synliggöra företag

Boken släpps i samband med Världens Viktigaste Dag, vid Vreta Kluster den 7 februari och är en uppföljare till ”Vi bor mitt i maten” som släpptes 2006 av samma författare.
– I den nya boken är temat innovationer. Det har hänt så mycket sedan den förra boken kom. Syftet är att lyfta och synliggöra företag och aktörer så att de får upp ögonen för varandra. Det finns så mycket häftiga innovationer i dag, säger Helene.

Positivt kring samarbeten

Vreta Kluster har funnits i sex år och har fått uppdraget att leda arbetet med livsmedelsstrategin i Östergötland.  Förhoppningen är att boken ska bli en inspiration till livsmedelsstrategin som berör företag, organisationer och offentliga aktörer. I boken ges också konkreta exempel på forskningsområden, innovationer och affärsutveckling som nu pågår i regionen.
– Vi vill dela med oss av alla de goda erfarenheter vi samlat på under åren och belysa den positiva utveckling som sker när man jobbar tillsammans över gränserna mellan akademi, näringsliv och politik, säger Helene.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 07 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera