Ny modell i Case Optum-serien

250 CVX blir den tredje traktorn i Optum-serien som nu täcker effekter från 250 till 300 hästkrafter.

Nya Case Optum 250 CVX ska fungera som en konkurrenskraftig instegsmodell i Optum-serien. Foto: Case IH

Optumtraktorerna från Case IH är byggda för hög effekt och låg vikt och med möjlighet att montera extravikter där det behövs. Serien har nu utökats med en tredje modell som placerar sig i den lägre delen av seriens effektklasser. Detta skriver Case IH i ett pressmeddelande.

Ny instegsmodell

Nya 250 CVX har en nominell effekt på 250 hästkrafter och en maximal effekt på 273 hästkrafter. Den är tänkt att bli en konkurrenskraftig instegsmodell i 250 hästkrafters-klassen och erbjuder flera utrustningsalternativ som tillval. Traktorn kommer att tillverkas i St. Valentin tillsammans med de redan existerande storebröderna 270 CVX med en nominell effekt på 270 hästkrafter och 300 CVX med 300 hästkrafter. 

Kompakt chassi

Den nya modellen är ett resultat av efterfrågan på ett bredare effektutbud i Optum-serien som nu täcker spannet på 250 till 300 hästkrafter. Nya 250 CVX har hög last- och dragförmåga i ett kompakt chassi och samma hjulbas på 2,9 meter som de andra modellerna i serien.

Låg vikt

Optum-traktorerna är designade för att kunna användas utan extravikter vid arbeten som kräver hög effekt och låg vikt, exempelvis vallskörd samtidigt som de kan utrustas med vikter för arbetsuppgifter som kräver det.

Sänker motorvarvet

Liksom de två större modellerna är Optum 250 CVX byggd runt en kraftig framaxel och ett oljetråg för den sexcylindriga 6,7 liters FPT Hi-eSCR steg fyra motorn, vilken är samma beprövade kraftkälla som i de två större modellerna i serien. Ett system för tomgångskörning sänker automatiskt motorvarvet från 850 varv per minut till 650 varv per minut om traktorn står still längre än två minuter, detta för att spara bränsle. Bränsletanken på Optum 250 CVX rymmer 410 liter.

Unik motorbroms

ABS och motorbroms finns som tillval, den senare arbetar tillsammans med en fläkt som har justerbar hastighet. Tillsammans bildar de ett för traktorindustrin unikt system för att tillgodose kraven på bromsar med hög effektivitet. Systemet kan tillhandahålla en bromseffekt på 149 kilowatt för att sänka traktorns hastighet snabbt och effektivt.

I bakpartiet

I bakpartiet är Optum 250 CVX utrustad med en trepunktslyft med en maximal lyftkapacitet på 11 085 kilo. Hydraulsystemet har en kapacitet på 165 liter per minut. Den maximala storleken för bakdäcken är 2,05 meter i diameter.   

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 07 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera