Ny såmaskin från Amazone

Den tyska redskapstillverkaren lanserar en ny pneumatisk såmaskin för påbyggnad i modul-system.

Modulsystemet möjliggör enkel sammankoppling mellan redskapen. Foto: Amazone

Den nya såmaskinen AD-P 01 Special är framtagen för att fungera som påbyggnadsmaskin tillsammans med Amazones tallriksharv KE 01 och kultivatorerna KG/KX 01. Maskinen har en arbetsbredd på tre meter och ett snabbfäste för enkel montering på respektive redskap. Detta skriver Amazone i ett pressmeddelande.

Utökad kapacitet

Såmaskinen AD-P 01 kan utrustas med fröbehållare på 850 och 1250 liter som kan utökas med en extrabehållare på 250 liter. Maskinens billskivor möjliggör radavstånd på 12,5 alternativt 15 centimeter. För utjämning och övertäckning finns precisionsefterharv eller rullharv.

Elektrisk dosering

En kraftig fläkt och ett elektriskt doseringssystem ska säkerställa att rätt mängd utsäde når jorden. Trycket i skären kan justeras antingen mekaniskt med ett universalverktyg eller hydrauliskt inifrån traktorns förarhytt. Inställningen kan ske antingen via Amazones styrsystem Amadrill eller via en ISOBUS-terminal.

Nytt fördelningshuvud

Det nya fördelningshuvudet på AD-P 01 Special erbjuder olika inställningar för körstråk beroende på radavstånden, inställningen sker direkt på fördelningshuvudet och kan enkelt anpassas till spårvidd och däckens bredd. Genom det elektriska doseringssystemet anpassas utsädesmängden efter antalet valda rader.

Svåra partier

Fördelningshuvudet kan utrustas med ett system för elektrisk halvsideskontroll för asymmetriska körspårsystem som tillåter föraren att påbörja sådden med en halv arbetsbredd mot fältets ytterkant. Systemet kan med hjälp av GPS även underlätta sådden i vändtegar och kilformade partier.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 14 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste