Komatsu lanserar ny hjullastare

Komatsu lanserar en ny 12-tons hjullastare på Intermat. Modellen heter WA200-8 och har bland annat en steg IV-motor, som sänkt bränsleförbrukningen med fyra procent.

Hjullastaren WA200-8 från Komatsu är utvecklad för att vara en smidig all-round-maskin och lanseras på Intermat.  Foto: Komatsu

WA200-8 är utvecklad för att vara en smidig all-round-maskin på arbetsplatserna. Den har fått flera förbättringar i jämförelse med föregående generation. Motoraccelerationen har ökat, det går snabbare att höja bommen och inte minst har bränsleförbrukningen sänkts med upp till fyra procent.
Den har utrustats med fjärde generationens hydrostattransmission, som hjälper till att förlänga livslängden på bromsarna, i S-läget har föraren optimal kontroll över maskinen även på hala underlag. Motoreffekten är 126 hästkrafter och uppfyller steg IV-kraven genom efterhandlingssystem och katalysator.
Ett nytt SCR-system reducerar utsläppen av nox-partiklar med upp till 80 procent, med hjälp av AdBlue. Automatiskt avstängning av motorn vid tomgångskörning bidrar också till en minskad bränsleåtgång och utsläpp.
Även i hytten har förbättringar gjorts för att öka komforten för föraren. Bland annat har man en ny tiltbar ratt med teleskopisk rattstång och luftfjädrad stol med värme som standard.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 13 mars 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste