AS faktor får ny vd

Bolaget som är en del av Lantmännen och som jobbar med forskning och utveckling av livsmedel för medicinska ändamål får i mars en ny vd.

AS Faktors nya vd blir Lars Franzén som tillträder den 12 mars. Foto: Lantmännen

Lars Franzén kommer att inta positionen som ny vd för AS Faktor den 12 mars och ersätter då den nuvarande vd:n Lars Sjöstrand. Lars har tidigare jobbat som vd i flera svenska bolag och har erfarenhet av arbete inom livsmedel med specifika medicinska ändamål. Han kommer närmast från en roll som vd på Meloq, ett bolag som marknadsför medicintekniska produkter till fysioterapeuter.

Fortsatt utveckling

– Jag vill hälsa Lars varmt välkommen till Lantmännen och AS Faktor. Han har en gedigen kompetens inom AS Faktors verksamhetsområde och en bred erfarenhet av affärsutveckling. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Lars för att fortsätta att utveckla AS Faktors verksamhet, säger Marcus Hubrecht, styrelseordförande i AS Faktor, i ett pressmeddelande.

Spännande fas

AS Faktor är ett företag inom Lantmännen som driver forskning och utveckling. Företaget tillhandahåller produkter som Livsmedelsverket klassificerar som livsmedel för speciella medicinska ändamål eller ”Medical Food”. AS Faktor är bland annat företaget bakom produkterna SPC-Flakes och Salovum som finns receptfritt på Apoteket.

– AS Faktor befinner sig i en mycket spännande fas. Bland annat utvecklar vi just nu ett läkemedel som lindrar symtomen från allvarliga skallskador, avslutar Marcus Hubrecht.

 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 06 mars 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste