Spanska plogar i Skåne

MaskinGruppen AB i Staffanstorp har inlett ett samarbete med den spanska plogtillverkaren Ovlac.

MaskinGruppen AB i Staffanstorp säljer nu spanska plogar från Ovlac istället för Kuhn. Foto: Ovlac

Efter att ha blivit av med de franska plogarna från Kuhn, har företaget nu tagit in ett nytt plogmärke som ska passa svenska förhållanden i sitt sortiment, skriver MaskinGruppen i ett pressmeddelande.

Brett utbud

Det spanska företaget Ovlac är ett familjeföretag från 1936 som i dag drivs av två bröder i tredje generationen. Företaget har 70 anställda, huvudproduktionen är inriktad på plogar och de tillverkar omkring 500 enheter per år. Standardplogarna från Ovlac finns i olika storlekar med två till sex skär och lämpar sig för traktorer på 110 till 285 hästkrafter.

Plogarna finns med tre olika typer av stensäkring. Fjäderbultar, mekanisk utlösare med bladfjädrar eller hydraulisk auto-trigger för enklare justering vid olika jordtyper. Plogarnas bredd är justerbar, antingen stegvis eller hydraulisk.

Ekologisk odling

Utöver standardplogarna tillverkar företaget också en så kallad mini-plog, som enligt tillverkaren är konstruerad för att plöja på grundare arbetsdjup samtidigt som den ska ge en bra blandning av växtmaterial och jord. Tillverkaren menar att detta är egenskaper som särskilt efterfrågas vid ekologisk odling. I utförandet med nio skär och en arbetsbredd på 3,46 meter, kräver mini-plogen traktorer med en effekt på 150 till 180 hästkrafter för att dra plogen.

– Ovlac plogen är precis vad vi har letat efter och vi ser fram emot att komma igång med visningar av plogen för våra kunder, säger Sven Bengtsson, försäljningschef på MaskinGruppen.

Det danska företaget Farm Implement ApS ansvarar för försäljningen av Ovlac-plogar i de fyra nordiska länderna. MaskinGruppen AB i staffanstorp som bland annat säljer Massey Ferguson i Skåna kommer att bli en ny återförsäljare för Ovlac, sen tidigare finns även Västerhejde Gårdstjänst på Gotland som återfösäljare för Ovlac i Sverige.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 mars 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste