Hon blir ny generaldirektör på Jordbruksverket

Uppdaterad: Det står nu klar att Christina Nordin - tidigare avdelningschefen på Näringsdepartementet får uppgiften att leda Jordbruksverket.

Christina Nordin har redan tidigare arbetat på Jordbruksverket. Foto: Pressbild

Christina Nordin har arbetat på Jordbruksverket redan tidigare, innan hon blev avdelningschef på Näringsdepartementet 2015. Som generaldirektör tillträder hon den 16 april.

– Det känns fantastiskt roligt. Jag kan inte tänkta mig ett roligare eller mer viktigt politiskt område att arbeta med, säger Chrisina till Jordbruksaktuellt.

Gedigen kunskap

Enligt regeringen har Christina Nordin en bred bakgrund och kunskap inom internationell handel, beredskapsfrågor och näringslivsutveckling.

– Jag tror jag har rätt bakgrund med de olika jobben jag har haft med fokus på både EU- och handelspolitik. Det hänger i högsta grad ihop med jordbrukspolitiken, säger hon. 

Även llandsbygdsminister Sven-Erik Bucht håller med om att Christinas bakgrund gör att hon passar för uppgiften

– Jag är mycket glad att Christina Nordin har tackat ja till uppdraget som generaldirektör. Med sin breda bakgrund tror jag att hon är rätt person att leda myndigheten i det fortsatta förändringsarbetet, säger han i ett pressmeddelande från regeringen.

Större omorganisation

Samtidigt har regeringen fattat beslut om att Jordbruksverket ska ledas av en ny styrelse och man kommer även tillsätta en överdirektör den 1 juni. Överdirektören ska säkerställa en balanserad resursfördelning mellan myndighetens verksamhet och verka för ett effektivt genomförande av EU-stöden.

– Jordbruksverket är en viktig samhällsaktör och har stor betydelse för Sveriges företagare. Tillsammans med styrelse och överdirektör kommer Christina Nordin att ha goda förutsättningar att göra ett bra jobb med att leda en så pass komplex myndighet som Jordbruksverket, säger Sven-Erik.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 mars 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste