Ny anläggning i Mälardalen

Under fredagen invigde Swedish Agro och Swedish Agro Machinery sin nya gemensamma anläggning i Enköping.

 

Johan Thorell, säljledare växtodling, Magnus Karlsson, regionchef för bland annat Mälardalen och Torbjörn Mattsson, verkstadschef, är nöjda med den nya anläggningen. Foto: Carolina Wahlberg

– Den här regionen är väldigt viktig för oss, säger Magnus Karlsson, som är regionchef. 

Han berättar att företaget efter interna diskussioner kommit fram till att Enköping var den ort i Mälardalen som låg allra bäst till för att nå flest av kunderna i området. De kommer även att jobba mycket med service ute på gårdarna. 

Den nya anläggningen ligger på Skälbygatan 6 i Enköping. 

Johan Thorell är en av tre växtodlingssäljare som kommer att ha kontor i de nya anläggningarna. På plats kommer det även finnas en fodersäljare. 

På tekniksidan kommer det att finnas tre maskinsäljare, två reservdelssäljare, tre servicetekniker samt Torbjörn Mattsson som är verkstadschef. 

Att ha både växtodlingsdelen och maskindelen samlad är en strategi för att förse kunderna med allt de kan tänkas behöva på gården på ett och samma ställe. 

Många nyfikna lantbrukare från Mälardalen hade tagit sig till Enköping för att spana in de nya lokalerna. 

Anläggningen är på cirka 1 100 kvadrat och rymmer bland annat en verkstadsdel, lager och kontor för säljare. En del av den nya anläggningen består av ett reservdelslager med 2 000 originalreservdelar från främst Claas, men även till Horsch och Samson. 

Henrik Hesby, Sverigechef för Claas och Björn Pettersson, vd Swedish Agro Machinery är nöjda med den nya anläggningen och glada över uppslutningen av folk under invigningen. Foto: Carolina Wahlberg

– Jag är jättenöjd med anläggningen. Jag var här första gången förra maj och då var det en fabrik här. Jag kunde inte föreställa mig att det skulle bli så här bra, säger vd Björn Pettersson och fortsätter:

– Det handlar inte bara om att lokalen är bra, vi har fantastiska medarbetare. De är väl värda att få arbeta under de här förutsättningarna. 

Läs mer i Jordbruksaktuellt nummer sex som kommer ut den 27 mars.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 09 mars 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste