Lantbruksmässor utan gränser

Svenska Borgeby fältdagar och danska Agromek är två av nordens största lantbruksmässor, nu inleder de ett nytt samarbete.

Samarbetet kommer inledas med att en buss danska gäster reser till Borgeby i juni. Från vänster syns Andreas Mårtensson, mässansvarig på Borgeby och Claus Hermansen, direktör för Agromek. Foto: Hushållningssällskapet

Mässorna inleder ett gemensamt projekt vars mål är att underlätta för fler professionella lantbrukare både från Danmark och Sverige att korsa gränserna och upptäcka grannlandets mässa. Resorna till de två mässorna som äger rum i Borgeby utanför Lund i juni och i Herning på Jylland i november kommer att marknadsföras och arrangeras ifrån respektive land, skriver företagen i ett pressmeddelande.

Bara början

Andreas Mårtensson är mässansvarig på Borgeby Fältdagar och kommenterar samarbetet:

– Vi känner att detta är ett perfekt sätt att kunna erbjuda våra svenska mässbesökare att följa med oss till Agromek i Herning på deras mässa i november 2018. Lantbruksgästerna får möjlighet att besöka de två största mässorna i Skandinavien, både utomhus och inomhus vilket gynnar den professionelle lantbrukaren. Vi hoppas att detta bara är början på ett djupare och större samarbete där vi tillsammans kan tillgodose både det utställare och besökare efterfrågar när det kommer till lantbruksmässor.      

Inte missa

Claus Hermansen, direktör för Agromek, ser fram emot samarbetet.

– Vi är mycket nöjda med att ha inlett ett samarbete med Borgeby Fältdagar, och ser fram emot att det kan utveckla sig med tiden. Vi börjar med att resa med en buss danska gäster till Borgeby i juni. Det är viktigt för oss att visa både danska och svenska lantbrukare, att det finns två mässor i Norden, som man inte får missa om man vill veta vad som är på gång i lantbruksbranschen, säger han.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 13 mars 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste