Nya ERFA-träffar för lammnäringen

Gård & Djurhälsan vill hjälpa till att utöka den svenska lammnäringen. Nu startar ERFA-träffar runt om i landet för att hjälpa till att utveckla produktionen.

Att delta i en ERFA-grupp med fokus på lammnäringen kostar 1 500 kronor per deltagare. Gruppen hålls samman av personal från Gård & Djurhälsan och Gimrarna. Projektet finansieras delvis av av EU jordbruksfond för landsbygdsutveckling inom landsbygdsprogrammet. Projektet är även en del av ”Handlingsplan Lamm”. Foto: Carolina Wahlberg

Endast 30 procent av det lammkött som äts i Sverige kommer från svenska djur. Trots att efterfrågan på köttet är stor.

– Svensk lammproduktion är något vi ska vara mycket stolta över och jag tycker det är synd att så liten andel av det lammkött som konsumeras produceras lokalt. Med våra ERFA-träffar vill vi kunna hjälpa svenska lammproducenter att utveckla sin verksamhet på ett positivt sätt, säger Karin Lindqvist Frisk, Affärsområdeschef Får på Gård & Djurhälsan, i ett pressmeddelande.

Handlingsplan Lamm

De nya ERFA-träffarna är ett samarbete mellan LRF, Fåravelsförbundet, Lammproducenternas och Gård & Djurhälsan och är en del av ”Handlingsplan Lamm”.

Det kommer att anordnas tre träffar med följande teman; Byggnader och företagsplanering, Lammöverlevnad och Produktionsstrategier för bete och foder. Träffarna kommer att ske över hela landet, med minst en grupp per län.

– Varje ERFA-grupp får disponera upp till 15 000 kronor för att kunna låta en eller flera experter delta på träffarna. Deltagarna avgör själva vilken expertkunskap som är relevant för gruppen. Experterna kommer ge extra tyngd åt träffarna, men även bra underlag att diskutera kring för deltagarna, tror Karin Lindqvist Frisk.

Start i sommar

Via http://www.gardochdjurhalsan.se/sv/far/kurser/ kan den som är intresserad läsa mer och anmäla sig till en grupp.

Förhoppningen är att träffarna ska starta i juni 2019 och pågå till september 2019.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 20 april 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste