Svensk livsmedelsexport till Kina ska öka

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht befinner sig denna vecka i Shanghai. Där ska han bland annat inviga den svenska montern på SIAL-mässan.

Förutom Ikea ska Sven-Erik Bucht även besöka det svenska företaget AAK som tillverkar vegetabiliska oljor och som investerat i en stor anläggning utanför Shanghai. Foto: Carolina Wahlberg

SIAL är Kinas största mässa inom mat- och dryck med omkring 100 000 besökare och 3 200 utställare från 67 länder, däribland Sverige. De svenska företagen som ingår i en samlingsmonter inom ramen för livsmedelsexportprogrammet ”Try Swedish”.

Enorm potential

– Kina är en marknad med enorm potential men som har många hinder på vägen. En ökad livsmedelsexport är en bärande del av livsmedelsstrategin och viktigt för jobben på svensk landsbygd. Jag kommer att vara i Kina för att stötta svenska företag och bidra till att lyfta Sveriges styrkor och fantastiska livsmedel, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i ett pressmeddelande.

Flera företagsbesök

I samband med besöket i Kina kommer landsbygdsministern även göra företagsbesök hos bland annat Ikea i Xuhui och Ikea Food. Han kommer även att, tillsammans med svenska livsmedelsproducenter, träffa en av Shanghais största livsmedelsproducenter, Bright Food Group.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 14 maj 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste