Affären i hamn – då slutar Hantoft

Arlas styrelseordförande Åke Hantoft har hittat en köpare till sin gård. När affären är slutförd slutar han med omedelbar verkan.

Den 2 juli slutar Åke Hantoft som Arlas styrelseordförande. Foto: Carolina Wahlberg

I december stod det klart att Åke Hantoft valt att gå i pension och därmed sälja sin mjölkgård i Ösarp. Nu har han hittat en köpare som kommer att ta över verksamheten den 2 juli. I och med det kommer Åke att lämna Arla med omedelbar verkan.

– Att vara styrelseordförande i Arla har varit det mest hedersamma uppdrag jag haft under mitt professionella arbetsliv. Under sju år har jag varit ansvarig för att leda vårt kooperativ och vara en del i företagets utveckling och tillväxt till fördel för ägare, medarbetare och kunder. Jag vill tacka kollegerna i styrelsen, alla förtroendevalda och företagsledningen för allt engagemang de dagligen visar för att verksamheten ska gå från klarhet till klarhet, säger Åke Hantoft i en kommentar.

Till sin hjälp att hitta Åkes efterträdare har Arlas styrelse använt sig av den internationella rekryteringsspecialisten Spencer Stuart. Arla skriver att den nya ordföranden kommer att presenteras i god tid före den 2 juli.  

Köparen av gården är 26-åriga Elin Gunnarsson, dotter till Lars-Inge Gunnarsson. Hon kommer att bli platschef på gården, som kommer att drivas inom familjeföretaget som har mjölkgårdar på Ränneslöv och Skottorp sedan tidigare.

– Det känns roligt men det är också en stor utmaning. Men vi tror på framtiden inom svensk mjölk annars hade vi aldrig gjort det här, säger Elin Gunnarsson till Laholms tidning.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 14 maj 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste