Han blir ny vd på BM Agri

Matilda von Rosens efterträdare är nu utsedd. Det blir den förre detta chefen för Lantmännen Lantbruk Johan Andersson tar över rollen och blir dessutom delägare. 

– Vi från Mellby Gård AB är väldigt glada och förväntansfulla inför detta tillskott där två privata och engagerade ägare nu har blivit tre. Vår nya konstellation blir ytterligare en garant för att BM Agri kan fortsätta vara det självklara alternativet till kooperationerna”, Erik Andersson från Mellby Gård-familjen. Här tillsammans med Mats Eriksson, Johan Andersson och Rune Andersson. Foto: BM Agri

– Det känns väldigt utmanande, spännande och roligt att få börja jobba i BM Agri. Jag är djupt imponerad av företaget och den verksamhet som är uppbyggt upp under en förhållandevis kort period. Genom goda kund- och leverantörsrelationer samt vara kostnadseffektiva i hela vår verksamhet ska vi fortsatt vara det självklara valet för våra nuvarande och nya affärspartners, säger Johan Andersson, i ett pressmeddelande.

Tre ägare

I och med det nya delägarskapet, blir han och hustrun Annika en av tre huvudägare, tillsammans med BM Agri Holding och Mellby Gård. Ingen har nu ensam aktiemajoritet.

Johan har en bakgrund med flera tunga titlar i bagaget. Han har bland annat varit vd för KLS Ugglarps och nu senast chef för Lantmännen Lantbruk. Men i juni 2016 annonserade han sin avgång för att fokusera fullt ut på sitt eget företag på gården.

300 hektar

Den egna gården består av en växtodling på 300 hektar, där 100 hektar är odlat enligt Krav. Gården ligger i Löberöd utanför Eslöv i Skåne och leds främst av äldste sonen Erik.

BM Agri AB grundades av Britt-Marie och Mats Eriksson för omkring 15 år sedan. Mats är nöjd med den nya rekryteringen.

– Det är oerhört glädjande att Johan vill bli vd och delägare i BM Agri. Han har en stark tro på att det behövs en privat aktör utan intresse i egen förädlingsindustri. Hans stora kunnande och starka förankring i branschen medför att BM Agri även fortsättningsvis förblir en god sparringpartner till de stora kooperativa kollegorna, säger Mats.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 15 maj 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste