Skinnskattebergsbranden orsakad av skogsmaskin

 Sveaskog bekräftar nu att det var deras skogsmaskiner som ligger bakom den stora skogsbrand som bröt ut i Skinnskatteberg i måndags. 

Branden i Skinnskatteberg är nu under kontroll. Sveaskog bekräftar att den startades av en av deras skogsmaskiner. Foto: Arkivbild/mostphotos

Vid lunchtid under tisdagen bedömdes branden vid Skinnskatteberg under kontroll, rapporterar SVT Västmanland. Då hade räddningstjänsten och hemvärnet tillsammans arbetat med att släcka branden som startade under måndag eftermiddag. Räddningstjänsten uppskattar att brandområdet är runt 15 hektar stort. 

Branden orsakades av en en av Sveaskogs skogsmaskiner. 

– Det var en skogsmaskin som antände. Vi hade samråd innan och tog beslutet att de kunde åka ut, säger Helen Bergström, chef för regionområdet norra Bergslagen på Sveaskog till P4 Västmanland. 

Det är väldigt torrt i vissa delar av landet nu och SMHI varnar för att risken för skogsbrand är lokalt mycket stor i ytlig och öppen vegetation.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 22 maj 2018

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Kan normalt betyda olika saker?

Krönika: Inflationen fortsätter att ligga på en högre nivå än vad vi under många år ansett vara normalt. Vi får gå tillbaka till tidigt 90-tal för att hitta motsvarande nivåer och riksbankerna runt om i världen höjer sina styrräntor för att motverka utvecklingen. Följden blir högre marknadsräntor och här blir det intressant att ställa sig frågan vad som är normalt? Låt oss resonera lite kring begreppet referensram.

 

Kommentera