Statistik – John Deere drar ifrån

Statistiken över antalet inregistrerade traktorer i maj månad visar att John Deere går starkt framåt. Valtra som tidigare legat tätt inpå har nu halkat efter.

John Deere drar ifrån rejält och lämnar ärkerivalen Valtra bakom sig i statistiken över antalet inregistreringar i maj månad. (klicka på bilden för bättre bild). Källa: Stregi

John Deere befäster sin position i toppen av antalet inregistreringar med 110 traktorer i maj månad, det är hela 64 stycken fler än samma månad förra året och 16 fler än i april i år.

Hamnat efter

I april skiljde det endast fyra inregistreringar mellan John Deere och Valtra. Nu har den finska traktortillverkaren tappat kraftigt mot sin gröna konkurrent och har denna månad 61 inregistreringar vilket är en minskning med tre stycken jämfört med maj 2017 och 29 jämfört med april i år.

CNH koncernen med Case IH och New Holland visar fortsatt stabila siffror med 36 respektive 27 inregistreringar, vilket är en ökning med 19 respektive åtta inregistreringar jämfört med maj 2017. Motsvarande siffror för april i år var 34 inregistreringar för Case Ih och 30 för New Holland.

Ökat antal

Massey Ferguson hade ett litet uppsving förra månaden och visar även denna månaden ett tvåsiffrigt antal med tolv stycken inregistreringar. Det är dock betydligt färre än samma månad förra året då siffran istället var 54 inregistreringar.

Det totala antalet inregistreringar på 303 traktorer är en ökning med 33 stycken jämfört med maj 2017 då antalet inregistrerade traktorer var 270. Dock är det en minskning med 26 inregistreringar jämfört med förra månaden då siffran var 329.

Vad gäller den totala fördelningen över effektklasserna så utgörs nästan hälften av traktorer mellan 165 till 300 hästkrafter. (klicka på bilden för bättre bild). Källa: Stregi

 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 04 juni 2018

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste