HKScan rustar upp Kristianstad-slakteriet

HKScan moderniserar sin anläggning i Kristianstad för 70 miljoner kronor. Ett av motiven bakom satsningen är att förbereda anläggningen inför export av köttprodukter till Kina.

HKScans anläggning i Kristianstad ska rustas upp för cirka 70 miljoner kronor. Foto: HKScan

Slakteriet i Kristianstad är Sveriges största när det gäller grisslakt och satsningen är ett steg i HKScans strategiska utveckling av hela värdekedjan.

– HKScans investering i anläggningen i Kristianstad innebär en effektivare produktion, en förbättrad arbetsmiljö och en förbättrad livsmedelssäkerhet. Investeringen ger också stora energibesparingar och minskad vattenförbrukning. Samtidigt är den ett viktigt steg i HKScans strategiska plan för utveckling av sitt produktionsnätverk. Likväl stöder investeringen koncernens ambition att certifiera anläggningen för export till Kina, säger Sami Sivuranta som är executive vice president operations på företaget, i ett pressmeddelande.

Från gård till gaffel

Investeringen är en fortsättning på den satsning som redan gjorts på för förbättrad djuromsorg och livsmedelssäkerhet. Arbetet sker nu framförallt i början av slaktprocessen.

– HKScan är länken mellan 11 000 lokala svenska gårdar och miljontals konsumenter. Genom ansvar i hela värdekedjan från gård till gaffel, gör vi det möjligt för konsumenten att njuta hållbart och ansvarsfullt producerat kött idag och i generationer framöver. Med den här investeringen kan vi ytterligare modernisera vår verksamhet och bland annat våra Scan-produkter och därmed bättre möta våra konsumenters förväntningar på hållbar produktion, säger Sofia Hyléen Toresson, executive vice president market Sverige.

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 juni 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste