Danish Agro slår sig in på begagnatmarknaden

Genom dotterbolaget Danish Agro Machinery har koncernen köpt auktionsverksamheten Dansk Maskinbörs A/S. Förvärvet kommer spela en nyckelroll i Danish Agros framtida satsning på begagnade maskiner, både i Danmark och internationellt.

Danish Agro har ingått ett avtal om köp av auktionverksamheten Dansk Maskinbørs A/S. På bilden syns från vänster: Jens Skifter, chef för Danish Agros maskindivision, Johannes Jensen, vd för Dansk Maskinbörs och Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro. Foto: Danish Agro

Dansk Maskinbörs A/S med säte i danska Herning firar 40-årsjubileum i den inhemska maskinbranschen nästa år. De senaste åren har företaget blivit en ledande aktör inom både fysiska auktioner och internetauktioner med maskiner.

Vdn fortsätter

Ägaren och vd:n Johannes Jensen kommer fortsätta som vd i företaget och all personal kommer att vara kvar.

– Marknadsföring av begagnade maskiner är en viktig del av Danish Agros maskinstrategi. Dansk Maskinbörs A/S har under åren bevisat att de verkligen kan detta, säger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro i ett pressmeddelande.

Henning är nöjd både med affären och över att Johannes Jensen kommer fortsätta att leda Dansk Maskinbörs A/S. Både Henning och Johannes säger att de ser fram emot verksamhetens utveckling.

Fortsatt samarbete

– Avtalet med Danish Agro säkerställer att Dansk Maskinbørs A/S fortsättningsvis kommer ha ett nära och fortsatt bra samarbete med danskt lantbruk. Det kommer alltid finnas behov av begagnade maskiner. Tillsammans med Danish Agro och mina medarbetare är jag övertygad om att Dansk Maskinbørs A/S kommer att ha en väldig spännande framtid framför sig, säger Johannes.

Redan från starten av sin maskindivision har Danish Agro haft planer på att utveckla ett företag med begagnade maskiner, med köpet av Dansk Maskinbørs A/S är Danish Agro en god bit på vägen mot sitt mål.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 08 juni 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste