Helsvensk prispall på NM i Timbersports

Sverige kammade hem både guld, silver och brons på nordiska mästerskapen i Stihl Timbersports. Tävlingen ägde rum i danska Roskilde den 9 juni och guldmedaljör för första gången blev Pontus Skye från Dalarna.

Pontus Skye är nordisk mästare i Timbersports efter lördagens tävlingar i Roskilde. Från vänster: Calle Svadling, Pontus Skye och Hans-Ove Hansson. Foto: STIHL Timbersports.

Pontus Skye började med Stihl Timbersports på Älvdalens Utbildningscentrum i norra Dalarna och har i många år tränat hårt för att bli nordisk mästare. Tidigare år har grenen Hot Saw satt käppar i hjulen för honom men i år räckte jämna prestationer i alla grenar till en totalseger och en position högst upp på prispallen.

Efterlängtad seger

– Jag har väntat på det här sedan 2013 och jag kan inte förstå det riktigt än. Dagen har varit den bästa hittills i min tävlingskarriär där ingenting har gått fel förutom missen i Springboard. Inför Hot Saw kände jag att det får gå som det går och annars har jag tagit gren för gren. Jag vet att jag kan hugga, där är jag snabb och målsättningen har hela tiden varit att vinna, säger Pontus i ett pressmeddelande.

Under lördagens tävlingar varierade svenskarnas prestationer och ett tag såg Norge ut att kunna bli ett reellt hot. De svenska atleterna presterade dock bra i deras starka grenar och lagkaptenen för det svenska landslaget, Hans Ove Hansson, satte ett nytt nordiskt rekord i grenen Stock Saw med en tid på 10,46 sekunder.

Klarade målet

Inför mästerskapet berättade Hans Ove att målet var att placera tre svenskar på pallen.

– Idag har varit skithäftigt och vi klarade målet med tre svenska topplaceringar som sedan slutade i fyra stycken. Vi får höra att vi har en väldigt hög nivå inom laget och vi har bra tider. Vi lär oss alla av våra motgångar under dagen och det gör oss ännu starkare. Det är väldigt små marginaler man har när man gör fel men sådant händer. Jag är jättenöjd, vi är ett lag och vi gläds åt allt som sker, säger Hans-Ove.

Tiderna från det nordiska mästerskapet registreras inför uttagningen till VM senare i år. Efter sommaren blir det klart vilka som kvalificerar sig till landslaget och får delta i världsmästerskapet i Stihl Timbersports som äger rum i engelska Liverpool i oktober.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 11 juni 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste