Nytt managementsystem från Växa Sverige

I sommar lanseras det nya managementsystemet MinGård som ska underlätta för mjölk- och köttföretagare. I systemet kan lantbrukare skapa egna rapporter från olika managementprogram.

I sommar lanseras ett nytt managementsystem för mjölk- och köttföretagare. Foto: Carolina Wahlberg

MinGård som lanseras av Växa Sverige är en molnbaserad och flexibel plattform där lantbrukaren kan använda och registrera uppgifter från Kokontrollen, KAP och Härstamningskontrollen. MinGård kan även kopplas ihop med andra system på gården, från bland annat DeLaval och Lely. Systemet är mobilanpassat och finns även tillgängligt via läsplatta och PC. Detta både för in- och utrapportering.

Lanseras i sommar

Under sommaren kommer den första testversionen lanseras och ett mindre antal pilotkunder kommer få möjlighet att testa på programmet. Till hösten kommer MinGård finnas tillgänglig för alla intresserade mjölk- och köttföretagare.

- För att kunna erbjuda MinGård redan i sommar lanserar vi en version som med stor framgång använts i Finland under snart två år. Kundens röst är självklart utgångspunkten i vårt arbete. Vi vill att kundens utmaningar, behov och synpunkter ska vara vägledande – det är enda sättet att utveckla nya system i dag. För framtida utveckling kommer vi under hösten att skapa en referensgrupp med kunder, säger Armina Avanes, IT-Enhetschef Växa Sverige, i ett pressmeddelande.

All data ägs av lantbrukaren

Lantbrukarna kommer själva äga sin data, och all data kommer stanna i Sverige.

– Vi kan garantera att våra kunder själva bestämmer hur deras data från Kokontrollen får användas i framtiden – med det vill vi också visa att vi utgår från kundens intressen, säger Catrine Nelson, Avdelningschef Kokontroll och KAP Växa Sverige.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 14 juni 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste