Bala Agri köper Vreten

Företaget Vreten gick i konkurs i slutat av april i år. Nu tar Bala Agri över verksamheten som ska flyttas till företagets lokaler i Nossebro.

Företaget Bala Agri tar över verksamheten i Vreten som gick i konkurs i slutet av april i år. Tillverkningen kommer flyttas till Balas lokaler i Nossebro redan i sommar. Foto: Bala Agri

Bala Agri är ett företag som utvecklar och tillverkar produkter för lantbruket. Traktorvagnar är företagets största produkt, medans Vretens huvudsakliga produktion har varit inriktad på skogsvagnar och vägsladdar.

Kompletterar utbudet

– Vi är mycket glada över detta förvärv. Vretens produkter kompletterar Balas på ett optimalt sätt. Vi kommer att vårda Vretens varumärke som har anor sedan 1870, säger Inge Karlsson, Balas ägare och styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Flyttar i sommar

Verksamheten kommer flyttas till Bala Agris lokaler i Nossebro redan i sommar.

– Vår ambition är att vara i full produktion av Vretens produkter under hösten. Vretens kunder kommer snarast att informeras. Vi hälsar även Vretens tidigare vd Christian Yström välkommen till Balas organisation, säger Kristian Jonsson vd på Bala Agri.

Hur blir det med personalen från Vreten?

– Många som jobbade på Vreten har redan lämnat företaget. Men de som vill gå över till oss och börja jobba i Nossebro dit vi kommer flytta verksamheten är självklart välkomna. Annars kommer det bli en del nyanställningar i Nossebro, säger Inge Karlsson, till Jordbruksaktuellt.

Kommer ni att tillverka hela Vretens produktprogram i egen regi?

– Vi kommer att behöva se över produktprogrammet. Vi är i en uppstartsfas just nu och det är svårt att säga exakt hur det kommer bli men vissa saker, som bal- och dumpervagnar som vi gör själva kommer vi inte att tillverka.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 14 juni 2018

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste