Hallå där Isabella Odmark, Jordbruksaktuellts nya sommarvikarie

Vem är du?
– Jag är en snart är färdigutbildad agronom med stort djurintresse. 

 

Foto: Carolina Wahlberg

Vad har du för koppling till de gröna näringarna?

– Jag är uppväxt på en hästgård utanför Örebro, där vi har hästuppfödning och producerar hästfoder. Djurintresset har alltid funnits och därifrån kommer även intresset för lantbrukets frågor. Jag har jobbat på en mjölkgård och jag har även fått förtroendet att sitta som vice ordförande i LRF Ungdomen här i Örebro vilket är väldigt roligt.

Du är utbildad husdjursagronom, varför valde du den inriktningen?

– Jag ville jobba med hästar och tyckte det var väldigt roligt med foder. Jag visste hur stor påverkan fodrets innehåll och kvalité har på djurens hälsa och ville lära mig mer. Det är även en bred utbildning som ger många möjligheter. 

Vad har du gjort tidigare?

– Förutom att jobba med mjölkkor har jag bland annat jobbat som studentkommunikatör på SLU och som fältintervjuare på SCB:s lantbruksenhet. Jag har även jobbat inom handeln och så har jag plockat en himla massa flyghavre!

Vilken fråga brinner du extra mycket för?

– Jag brinner för att öka kunskapen om svenskt lantbruk hos våra konsumenter och vill vara med och bidra till att fler väljer svenskt i butiken. Vår svenska produktion ligger i framkant gällande så många aspekter, som bland annat klimatpåverkan, djurvälfärd och antibiotikaanvändning, vilket inte alltid lyfts utåt. En inhemsk produktion är även viktig då den skapar jobb och bidrar till öppna landskap.

Vad hoppas du kunna tillföra redaktionen?

– Jag hoppas kunna bidra med lite nya idéer, kanske från Ultuna eller mitt engagemang i LRF. Jag skulle även tycka det vore roligt att få lyfta fram unga satsande lantbrukare och hästföretagare.

När du är ledig, vad gör du helst då?

– Då är jag med mina vänner, eller så är jag i stallet!

Isabella Odmark
Ålder: 25 år 
Utbildning: Husdjursagronom 
Brinner för: Öka konsumentmedvetenheten

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 27 juni 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste