Han är ny ordförande för Foder & Spannmål

Branschorganisationen för den svenska foder – och spannmålsbranschen har valt att utse Jan Rundqvist till ny ordförande efter Håkan Söderlund.

Jan Rundqvist är ny ordförande för branschorganisationen Foder & Spannmål. Foto: Foder & Spannmål

Nyvalet skedde i slutet av juni då Foder & Spannmål höll sitt årsmöte och kongress i Färjestaden på Öland. 

Jan Rundqvist har tidigare haft ledande befattningar bland annat som spannmåls. Och växtodlingschef på Svenska Foder och som vd på Teknosan AB.

Hedrande uppgift

– Det känns både hedrande och stimulerande att få förtroendet att tillsammans med Foder & Spannmåls mångårige vd Erik Hartman leda föreningens arbete framöver. Vi har många viktiga frågor att ta itu med, till exempel beträffande branschens konkurrenskraft i kombination med ökande krav på resurshushållning och miljöhänsyn, där vi redan är aktiva i flera olika projekt, säger Jan Rundqvist i en kommentar.

Han efterträdde Håkan Söderlund som efter 15 år avsagt sig omval. Vid årsmötet valdes dock Håkan till hedersordförande. Under sin tid som ordförande lyfte han särskilt fram milstolpen när Lantmännen, Svenska Foder och Swedish Agro anslöt sig till Foder & Spannmål och man därmed skapade en gemensam organisation för hela spannmåls- och foderhandeln.

Lämplig efterträdare

– Detta att vi nu kan tala med gemensam röst har inneburit att vi på ett mycket bättre och starkare sätt kan driva viktiga frågor för vår branschs utveckling. I det sammanhanget är Jan Rundqvist med sin kunskap och starka engagemang en synnerligen lämplig efterträdare, säger Håkan Söderlund.s

Övriga ledamöter i styrelsen är Per-Magnus Johansson, Forsbecks, Lars Johansson, Vallberga Lantmän, Per Ullberg, Varaslättens Lagerhus, Erik Wildt -Persson, KLF, Kristina Gustafsson, Lantmännen, Carolina Johansson, Svenska Foder, Björn Skogsberg, Swedish Agro och Anna Larsson, Teve Kvarn. 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 09 juli 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste