Bredare Ekorapid och djupgående spetsar

Väderstad lanserar en rad olika nyheter under sommarens lantbruksmässor. Företaget har bland annat utvecklat nya harvspetsar, kultivatortallrikar och en större ekorapid.

Den stora ekorapiden går enligt Bo Stark på Väderstad just nu i ett par exemplar, nästa år är konceptet redo för marknaden. Arbetsbredderna är sex och åtta meter. Foto: Björn Schubert

Den nya större såmaskinen av modellen ekorapid från Väderstad visades bland annat på Borgeby Fältdagar, där den dessutom var utrustad med en ny kran från Hymaco Cranes.

Självständigt arbete

– Det här är en ny lösning som vi tror kommer uppskattas framförallt av större lantbruk och maskinstationer där man jobbar mycket självständigt, säger Bo Stark, försäljningschef för Norden hos Väderstad till Jordbruksaktuellt.

Han berättade även om möjligheten att stänga av vissa såbillar och köra gödning i vissa för att på så vis så i tre rader och skapa ett lämpligt radavstånd för radhackning i ekologisk odling.

Cross Cutter Disc är en kultivatortallrik som bearbetar väldigt intensivt och på grunt djup.Foto: Björn Schubert

En annan produkt som särskilt lyftes fram var den nya kultivatortallriken till Väderstad Carrier, Cross Cutter Disc.

Den nya spetsen till Väderstad TopDown jobbar både ytligt och på djupet tack vare den förlängda delen i mitten av spetsen. Foto: Björn Schubert

– Den här tallriken bearbetar otroligt intensivt och lite grundare än vad en vanlig tallrik gör. En hel del lantbrukare har kört med denna inför vårbruket i år vilket verkar ha fungerat bra, säger Bo.

Ny spets

Till sin Top Down visade Väderstad en ny spets.

– Den här spetsen förenar djupluckrande egenskaper med ytlig bearbetning. Man kör ner till normalt bearbetningsdjup men den extra spetsen jobbar längre ner på djupet och luckrar, säger Bo.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 10 juli 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste