Hon fick sitt hö stulet

Helsingborgs Dagblad rapporterar om en kvinna i Sjöbo som under en kortare frånvaro från hemmet bestals på sitt hö.

En kvinna i skånska sjöbo upptäckte när hon kom hem fån en kortare resa att någon skördat och transporterat bort allt hö på hennes två hektar stora fält. Bilden har ingenting med händelsen i artikeln att göra. Foto: Case IH

Det har knappast undgått någon att det råder foderbrist i landet vilket drabbar djurägare hårt. Många hjälps åt via sociala medier för att hitta ytor att slå gräs på eller släppa djur på bete, andra tar till mer oärliga metoder.

Två hektar

Det fick en kvinna i skånska Sjöbo erfara när hon kom hem efter en kortare tids frånvaro då hon upptäckte att hennes fält slagits och länsats på hö. Totalt rör det sig om två hektar där gräs förts bort och polisen rubricerar händelsen som stöld.

Utan tillstånd

– På marken var bara stubben kvar. Någon har gjort intrång och skördat höet, sedan har de fört det från hennes mark utan tillstånd, säger Pia Broman vid Ystadpolisen till tidningen.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 12 juli 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera