Debatt som väcker debatt

TV4 sände imorse en paneldebatt som fick många lantbrukare att sätta morgonkaffet i halsen. En av deltagarna var debattören Fredrik Segerfeldt som menar att lantbrukare redan har fått tillräckligt med bidrag och att det inte finns någon poäng med att stödhandla svenskt kött.

Många lantbrukare är upprörda efter debattören Fredrik Segerfeldts uttalanden i tv4:s nyhetsmorgon där han menade att det inte finns några skäl att köpa svenskt kött och att det egenltigen inte bhövs några lantbrukare i Sverige. Foto: Tv4

Stämningen är minst sagt upprörd på sociala medier och i olika lantbruksforum efter paneldebatten i TV4:s program Nyhetsmorgon där man skulle prata om de stora problemen för lantbrukare med torkan som råder.

Kött istället för torka

Istället framhölls köttkonsumtionen återigen som det stora problemet för både lantbruk och klimat och i debatten var det framförallt debattören Fredrik Segerfeldts uttalanden som väckte stor uppmärksamhet.

– Det finns en otäck nationalistisk syn på det här med jordbruk, säger han och fortsätter:

– Jag köper aldrig svenskt kött bara för att jag retar mig på mig på det här med ”köp svenskt kött”, varför skulle jag göra det?

Hellre afrikansk biff

Han berättar att han hellre köper exempelvis afrikansk biff eller annat utländskt kött om han kan.

– Det finns inga skäl för just svenskt kött. I Danmark tycker man att danskt kött är bättre och i Tyskland tycker man att tyskt kött är bättre, det är en löjlig nationalistisk tramsagenda, säger Fredrik och fortsätter:

– Folk dör väl inte av antibiotikaresistens i resten av världen heller.

Svenska bönder onödiga

Han menar att det inte skulle göra honom något ifall det inte fanns några svenska lantbrukare överhuvudtaget.

– Det finns massor av livsmedel som är importerade och att hålla marken öppen, det kan någon myndighet sköta, säger Fredrik.

Här kan den som vill se klippet i sin helhet göra det.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 13 juli 2018

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste