Siljans Chark hjälper lokala bönder

Slakteriet Siljans Chark utökar nu återtagsslakten. På så vis hoppas företaget kunna stötta lokala bönder som måste skicka djur på slakt i förtid på grund av torkan.

Johan Mattson, tillförordnad vd för Siljans CHark, uppmanar alla att köpa svenskt kött för att hjälpa svenska köttbönder. Foto: Siljans Chark

Många av Siljans Charks leverantörer, det vill säga regionens köttbönder, har drabbats av foderbrist till följd av den varma sommaren vilket skapar en svår situation.

– Lantbrukarna behöver slakta sina djur tidigare än normalt, men utrymmet för att anmäla slakt av storboskap är redan fyllt ända fram till årsskiftet, säger Roger Carling, Slakterichef vid Siljans Charks slakteri på Ickholmen utanför Rättvik i ett pressmeddelande.

Endast svenskt

Kapaciteten för att slakta mer finns dock hos slakteriet som nu uppmanar alla att endast köpa svenskt kött för att på så vis skapa en ökad efterfrågan.

– Vi hoppas på att våra konsumenter hjälper våra lantbrukare genom att i första hand välja svenskt och lokalt producerat nötkött, säger Jan Mattson, tillförordnad vd för Siljans Chark.

Ökad bemanning

Siljans Charks kommer under sensommaren att maximera sin återtagsstyckning för att hjälpa djurleverantörerna. Detta kommer ske med hjälp av ökad bemanning som möjliggör mottagandet av fler djur för återtagsslakt och styckning.

– För två år sedan gjorde vi en stor investering i en ny lokal för återtagsstyckning på slakteriet, detta som en service till våra kunder som vill ta tillbaka sitt egna kött. Genom att öka kapaciteten på återtagsslakt kan vi hjälpa till att lindra den extrema situationen som råder just nu, säger Roger.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 20 juli 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste