LRF inrättar stödlinje för medlemmar

Efter sommarens torka och bränder ökar LRF beredskapen genom att inrätta en stödlinje. Där kan medlemmar få svar på frågor och bli lotsade till samverkanspartners, regioner och lokala omsorgsgrupper.

Telefonlinjen öppnade den 8 augusti och kommer att vara bemannad under hösten. Foto: Mostphotos

Numret 0771-18 08 11 går till LRF:s nya stödlinje. Det är just nu allvarligt läge för hela näringen med den långvariga torkan och höga temperaturer. Konsekvenserna som foderbrist, slaktköer, dåliga skördar och skogsbränder är påtagliga över hela landet.

– I detta läge behöver våra hårt prövade lantbrukare stöd på många olika sätt, ett är att få möjlighet att prata med någon som lyssnar och kan hjälpa en vidare. Detta är en angelägenhet för hela vårt land, det är vårt framtida lantbruk som det ytterst handlar om, säger Palle Borgström, förbundsordförande i LRF i ett pressmeddelande.

Telefonlinjen ska vara bemannad vardagar mellan 08.00-17.00 av personer med regional förankring. Den som ringer slussas till den region man kommer ifrån och linjen kommer att kunna hantera ett stort antal olika frågor. Med hjälp av den lokala förankringen skapas en kontaktyta till regionala kontaktpersoner, lokala omsorgsarbeten och planerade medlemsmöten.

– Den som väljer att lyfta luren och ringa till LRF ska snabbt känna sig sedd och förstådd, vilket, är jag övertygad om, lättast sker om det finns gemensamma referenser, lokala ögonblicksbilder över läget just nu och delade regionala erfarenheter. Lika viktigt som den regionala förankringen är att det råder tystnadsplikt om vad som framkommer i samtalet. På så sätt hoppas vi skapa en trygg samtalsmiljö för medlemmen som ringer, säger Palle Borgström.

Telefonlinjen öppnade den 8 augusi och kommer vara bemannad under hösten.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 08 augusti 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste