Novacat Alpha Motion nu även till mindre traktorer

Pöttingers frontslåtteraggregat Aplha Motion har funnits på marknaden i ett par år och har under den tiden sålt bra. Nu utökar företaget produktutbudet med fem modeller för mindre traktorer. 

pöttingers nya frontslåtteraggragat Novacat Alpha Motion Master lämpar sig för mindre traktorer med framhjul ner till 28 tum och finns i arbetsbredder mellan 2,6 till 3,5 meter. Foto: Pöttinger 

Nya Novacat Alpha Motion Master är en serie frontslåtteraggregat till mindre traktorer med framhjulsstorlekar på ner till 28 tum och ett maximalt effektbehov av 70 hästkrafter för den största modellen. Totalt består serien av fem modeller med tre tallriks- och två trumslåttermaskiner i arbetsbredder från 2,6 till 3,5 meter. Detta skriver Pöttinger i ett pressmeddelande.

Kort fäste

De nya slåtteraggregaten i Master-serien kopplas till traktorn via trepunktsfäste. Tack vare det korta fästet kommer slåtteraggregatet 34 centimeter närmare traktorn, detta bidrar också till att flytta tyngdpunkten närmare traktorn. En annan fördel är den förbättrade viktfördelningen mellan fram- och bakaxel.

Lättare aggregat

Slåtteraggregaten är dessutom 40 kilo lättare än övriga Novacat Alpha Motion aggregat vilket enligt Pöttinger även ska ge lägre bränsleförbrukning. Markfrigången vid transport är 30 centimeter hos alla modeller. På grund av den traktornära monteringen finns inte möjlighet att montera ED- eller RCB-krossar.

Optimal kraftöverföring

Master förfogar över samma kinematik som övriga Alpha Motion- modeller och är också utrustade med den stabila slåtterbalken med Tri Drive som ska ge optimal kraftöverföring och lång livslängd. Alpha Motion slåtteraggregat är byggda för god markanpassning genom att fästet är konstruerat så att hela ramen anpassar sig till ojämnheter i marken, sluttningar eller stigningar.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 09 augusti 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste